Strada Brailei 10,
Focsani
Luni - Sambata 9-21
Duminica - Inchis
0727-948-419

Estetica faciala

Fotoregenerare

Toate ne dorim să avem un ten mai fin, mai uniform, dar datorită naturii, expunerii la soare și înaintării în vârstă  problemele de ordin estetic își fac apariția.

Tratamentul prin fotoregenerare SPL funcționează pe principiul fototermolizei selective, proprietate a melaninei (din leziunea pigmentară) sau a hemoglobinei (din vasul dilatat) de a absorbi energia luminoasă convertită în căldură la nivelul pielii, fără a ținti structurile tegumentare înconjurătoare, dând un imbold puternic activității din interiorul celulelor.

Discromia pielii (petele) și telangiectaziile faciale (vasele dilatate faciale) sunt componentele principale ale fotoîmbătrânirii (îmbătrânirea datorată expunerii neprotejate la soare) și pot fi adevărate probleme estetice dacă nu sunt rezolvate, cel mai adesea fiind acompaniate și de alte manifestări ale fotoîmbătrânirii (riduri, piele uscată, etc.)Tehnologia SPL (Lumină Intens Pulsată) oferă o abordare blândă, noninvazivă a diverselor probleme cutanate, fără durere și fără perioadă de recuperare.

Fotoregenerarea poate fi încercată de oricine își dorește un aspect al pielii mai tânăr și mai luminos, mai uniform și mai neted, fiind o terapie de stimulare și recuperare al ritmului activității metabolismului celular pierdut în timp.

Tratamentul de FOTOREGENERARE SPL tratează:

        + hiperpigmentarea superficială (pete de soare),
        + lentigo (pete de bătrânețe),
        + efelide (pistrui),
        + melasma,
        + rozaceea,
        + cuperoza (roșeața pielii, feței, gâtului),
        + telangiectazia (dilatația permanentă a unui vas mic/vase capilare sparte pe față și corp),
        + acneea,
        + pori dilatați, diverse imperfecțiuni
        + pierderi de elasticitate și tonus,
        + riduri și linii fine.

Cum acționează tratamentul de fotoregenerare?

Lumina intens pulsată (cu lungimea de undă între 400 și 1000 de nanometri) induce o temperatură ridicată în profunzimea țesuturilor, pentru a trata problema din interior către exterior. Sub acțiunea luminii intens pulsate, temperatura crește până la 40-42 de grade la suprafața pielii, în timp ce în interiorul țesutului tratat ajunge până la 60-65 grade. Dând maximă energie celulelor, metabolismul intracelular este mult intensificat, iar sintetizarea fibroblastelor ca elastina și colagenul este accelerată, ceea ce duce la o foarte mare îmbunătățire a sănătății și calității tenului!

Cercetătorii Yperion au pus această lumină filtrată în aparatul pentru Fotoregenerare Or-Light, beneficiile ei putând fi folosite pentru diferite obiective:

TRATAMENT DEPIGMENTARE
Pete de pigment, pistrui, pete solare, hiperpigmentare.

Tipul spectrumului folosit pentru această lumină are ca țintă acumulările de melanină din toate aceste pigmentări. Rezultatele sunt excepționale, aceste “bile” de culoare închisă spărgându-se și ieșind spre suprafață în decurs de câteva zile, în cele din urma descuamându-se, iar rezultatul final fiind îndepărtarea petelor pigmentare.

Dupa tratamentul cu fotoregenerare, leziunile pigmentare pot să aibă un aspect ușor denivelat și pot fi mai închise la culoare. Leziunea pigmentară se va închide la culoare treptat în următoarele 24-48 de ore (maro închis sau chiar negru – dirty face), va progresa și se pot forma mici cruste care vor cădea în următoarele 10-21 de zile, când leziunea se va depigmenta. Tratamentul se poate relua dupa 3 săptămâni dacă pielea este complet refăcută. Imediat după tratament, poate să apară o ușoară senzație de arsură (asemănătoare celei postsolare), posibil însoțită de un ușor edem al zonei. Fenomenele dispar în 2-24 de ore, iar pentru reducerea disconfortului se pot aplica pachete cu gheață pe zona tratată.

TRATAMENT ROZACEE, CUPEROZĂ
Încă de la primul tratament, efectul luminii intens pulsate este vizibil, capilarele retrăgându-se de la suprafața pielii, rezultatul fiind dispariția rozaceei. În același timp tenul se va simți plin de energie și tonus.

Cuperoza, o afecțiune frecventă este o dilatație permanentă și vizibilă a vaselor de sânge de la nivelul feței. Inițial se instalează simetric, pe pomeți și pe aripioarele nazale. Factorii care contribuie la apariția sau intensificarea episoadelor de cuperoză sunt frigul, alimentele picante, alcoolul, emoțiile, dezechilibrele hormonale, sarcina sau utilizarea abuzivă a unguentelor cortizonice. Tratamentul constă în fotocoagularea hemoglobinei din vasele capilare superficiale care absorb mai multă lumină decât pielea înconjurătoare, astfel încât vasele se reduc iar în timp dispar.

TRATAMENT ACNEE
Principala barieră în tratarea acneei sunt bacteriile (Propionibacterium acnes). Lumina SPL are rol astringent, de curățare și de eliminare a microbilor aflați în pori, inflamația fiind oprită. Astfel, chiar după prima ședință, tenul devine mai neted, mai curat și mai luminos.

TRATAMENT TELANGIECTAZII – dilatația permanentă a unor vase mici, superficiale
Energia luminii acționează către vasele capilare deformate, îndepărtează telangiectaziile faciale (vasele dilatate faciale), leziunile vasculare sau vasele sparte (spider vein), făcându-le să revină la forma inițială și resorbându-se. Capilarele nu vor mai fi vizibile la suprafață, iar tenul va arăta uniform și în același timp împrospătat.

TRATAMENT FOTOLIFTING, RIDURI
După vârsta de 25 de ani, activitatea celulară scade treptat, iar tonusul și elasticitatea își pierd din capacitatate. Încă după prima ședință pielea își va recăpăta energia, tonusul și prospețimea; tratamentul reprezintă un imbold pentru metabolismul celular, liniile fine și ridurile fiind reduse considerabil.

Pentru ten este ca o explozie de energie aupra celulelor "leneșe" ce nu mai produc cantitatea de fibroblasti (elastină și colagen) necesară pentru un tonus de invidiat. Lumina intens pulsată produce contracția fibrelor de colagen și stimulează formarea de fibre noi, elastice, ridurile fine sunt atenuate, pielea devine mai fină și mai uniformă, pe termen lung având un efect anti-aging la nivelul pielii tratate. Rezultatele sunt cu adevărat remarcabile!

Fotoregenerarea mai tratează și pierderea elasticitții, pielea obosită, porii dilatați - dimensiunile porilor sunt reduse prin stimularea sintezei de colagen.

Cum se realizează tratamentul și cât durează?

Tratamentul de fotoregenerare SPL cuprinde următoarele etape:

        +  determinarea fototipului pielii și indicația de tratament;
        + informarea completă asupra contraindicațiilor, precauțiilor și procedurii, completarea fișei de tratament și unui consimțământ pentru tratamentul de fotorejuvenare (fotoregenerare);
        + efectuarea unui test de piele pentru a testa tolerabilitatea pielii;
        + tratamentul propriu-zis în care impulsurile de lumină se percep ca mici înțepături și senzație de căldură;
        + imediat după tratament, fața, de regulă, se va înroși ușor și va exista o senzație de ușoară arsură ca în cazul expunerii solare îndelungate; aceste fenomene dispar de regulă în câteva ore;

Tratamentul nu necesită mult timp, ședința durează de la câteva minute până la 30 de minute, în funcție de aria zonei tratate. Rezultatele spectaculoase de reîntinerire se văd într-un timp foarte scurt, se îmbunătățește considerabil aspectul și prospețimea pielii, fotoregenerarea fiind binevenită chiar și pentru un ten tânăr, fără probleme.

Ce zone pot fi tratate?

Tratamentul de fotoîntinerire (fotoregenerare/fotorejuvenare) poate fi aplicat pe orice zonă a pielii, cele mai frecvente fiind: fața, gâtul, decolteul și fața dorsală a mâinilor.
 
De câte tratamente am nevoie?

Pentru rejuvenare facială și tratarea imperfecțiunilor pielii se recomandă aproximativ 6-8 ședințe, la un interval de 3 săptămâni. Pentru tratarea acneei -1 ședință/săptămână, tratamentul fiind indicat până la amelioarare/vindecare totală. Pentru menținerea rezultatelor timp îndelungat, după finalizarea tratamentului se recomandă ședințe de întreținere.

După primul tratament, pielea va fi mai tonifiată și mai uniformă ca aspect general. Îmbunătățirile sunt graduale și vor fi din ce în ce mai vizibile după fiecare tratament de fotoregenerare SPL. Pentru obținerea rezultatului dorit pot fi necesare mai multe ședințe în funcție de modificările existente sau de reactivitatea pielii, ședințele fiind spațiate la un interval de 3 săptămâni. Rezultatele și numărul ședințelor de care este nevoie depinde de la individ la individ și de zona care este tratată. Pe toată durata tratamentului de fotoregenerare se va folosi cremă cu factor de protecție 50. Tratamentele pentru depigmentare nu sunt recomandate vara.

Personalul centrului nostru vă stă la dispoziție pentru a vă oferi consultații de specialitate și pentru a vă indica, în funcție de problemele cu care vă confruntați, tratamente personalizate, astfel încât să beneficiați de efectele maxime ale acestui tip de terapie.

Care pot fi complicațiile acestui tip de tratament?

Riscul efectelor secundare este foarte scăzut, iar majoritatea pacienților nu vor suferi de niciun efect secundar. Deși este un tratament sigur, uneori pot apărea complicații la unii pacienți cu reactivitate individuală crescută, cum ar fi: senzație de mâncărime locală, roșeață sau tumefierea zonei. De asemenea, există un risc de epilare în zona tratată și escoriații (leziuni), depigmentare sau hiperpigmentare a pielii, toate acestea fiind temporare.

 

Pentru programări și detalii
Sună la 0727-948-419